Facebook
AlavieskaKalajokiMerijärviOulainenPyhäjokiRaaheSieviSiikajokiYlivieska

Historia, hyvinvointi ja tulevaisuus kohtaavat Raahessa

Tietotaidon Raahe, kreivi Pehr Brahen vuonna 1649 perustama Brahestad, on perinteikäs satama-, koulu- ja teollisuuskaupunki Perämeren rannalla, valtatie nro 8:n varrella, 75 kilometriä Oulusta etelään. Toimivat peruspalvelut, houkuttelevat ja monipuoliset asumisen mahdollisuudet sekä moni-ilmeinen meriluonto tekevät Raahesta ihanteellisen kotikaupungin niin aktiiviselle lapsiperheelle kuin varttuneemmallekin väelle.

Oman erikoisleimansa kaupungille antaa aivan kaupungin keskustaan liittyvä Vanha-Raahe, joka on yksi parhaimmin säilyneitä suomalaisia 1800-luvun puukaupunkeja. Vanha-Raahe ei ole pelkästään museoalue, vaan elämää sykkivä kaupunginosa, jonka tunnelmasta saavat suosionsa ja voimansa odotetut kesätapahtumat: Pekanpäivät, Raahe Festival sekä Rantajatsit.

Raahe tunnetaan myös Pohjoismaiden suurimmasta terästehtaasta, Rautaruukki Oyj:n Raahen terästehtaasta ja mittavasta konepajateollisuudesta. Raahen satama on kokonaistavaraliikennemäärien perusteella yksi Suomen vilkkaimmista satamista. Satamassa käy vuosittain noin 600 laivaa. Ympärivuotinen liikenne on jatkunut 40 vuoden ajan. Sataman kautta kuljetetaan erilaisia raaka-aineita ja irtolasteja, terästä, sahatavaraa, kontteja sekä projektiluontoisia laivauksia.

www.raahe.fi